Tijdskrediet: Opleidingen

Wat?

Wil je graag een opleiding volgen? Dat kan. Aarzel niet om de uitdaging aan te gaan! Naast uw loon krijg je ook een vergoeding van de RVA.

Wie?

Werknemers met minstens 2 jaar anciënniteit.

Uitzondering:
Werknemers die nog geen 2 jaar anciënniteit hebben, kunnen toch tijdskrediet met motief verkrijgen als ze het onmiddellijk nemen nadat hun recht op ouderschapsverlof is uitgeput voor alle rechthebbende kinderen.

Hoe lang?

Max. 36 maanden voltijds, 1/2 of 1/5 vermindering om een opleiding te volgen.

Hoe aanvragen?

De procedure kan je terugvinden op de website van de RVA. Bij vragen of onduidelijkheden mag je steeds een afgevaardigde contacteren.

Vergoeding

Indien je een erkende opleiding volgt kan je jouw persoonlijke vergoeding berekenen via de tool van de RVA op BREAK@WORK.

Welke opleidingen komen in aanmerking?

Wil je een opleiding volgen die een officieel diploma aflevert dat evenwaardig is aan het gewone dagonderwijs, dan kan je terecht in het volwassenonderwijs (CVO). Dat is erkend onderwijs, de instellingen mogen zich officieel een school noemen. CVO’s bieden evenwaardige opleidingen aan als in het reguliere onderwijs, alleen zijn ze gericht op volwassenen.
Sommige opleidingscentra vermelden allerlei erkenningen door buitenlandse organisaties, of zijn trots op audits die ze goed hebben doorstaan. Dat heeft niets te maken met erkenning als Vlaams onderwijs, of officiële school. Het zijn erkenningen die info geven over de degelijkheid van de opleiding.

Securitas Academy

We beschikken over eigen opleidingcentrum met tal van opleidingen om uw security skills en mindset te verbeteren.
LET OP: Deze opleidingen zijn betaald. Je wordt ingepland en uw aanwezigheid is verplicht.

Wat is het?

Securitas Academy biedt een ruime waaier opleidingen rond bewaking, beveiliging en veiligheid – conform de nieuwste wetgeving, en gegeven door experts in hun vak. Naast de wettelijke basisopleidingen organiseert Securitas Academy ook specialisatie-opleidingen, bijscholingen en opfrissingssessies. Liever een training op maat? Dan werken we graag een opleiding uit volgens uw noden en werkomgeving.

Hoe profiteer ik hiervan?

Heb je een interessante opleiding gevonden die aangeboden wordt op Securitas Academy? Contacteer uw leidinggevende. Indien werkpost relevant en planninggewijs haalbaar wordt je ingepland.
Jaarlijks moeten agenten aantal uur opleiding genieten die teruggevorderd worden via VOV (voor Vlaanderen). Werkplekleren valt daar ook onder mits voldaan aan aantal voorwaarden. Heb je het gevoel dat uw opleidingsuren beter besteed konden worden? Contacteer ons.

Hieronder geven wij 2 voorbeelden:

GoodHabitz

Blijf in je persoonlijke groei investeren met onderstaande of een van de vele andere online opleidingen van GoodHabitz. Er is voor ieder wat wils!
LET OP: Deze opleidingen zijn NIET betaald. Volledig vrijwillig. De werkgever betaald wel voor de dienst die ons gratis aangeboden wordt.

Wat is het?

GoodHabitz is een online platform waar je dankzij Securitas gratis online trainingen kunt volgen. De trainingen zijn te volgen via je smartphone, op de iPad of via de computer. Je kan gemakkelijk een training onderbreken en dit een dag, week of maand later weer oppakken. Je kan kiezen uit 100 verschillende trainingen die je terugvindt via GoodHabitz.

Hoe profiteer ik hiervan?

Agenten die geen Securitas e-mailadres hebben, kunnen zich aanmelden met hun @secteam.be account. Account is hetzelfde als dat van MyHR/Workplace. Ben je uw secteam gegevens kwijt of nog niet ontvangen? Contacteer uw leidinggevende.

Hieronder geven wij 2 voorbeelden:

Nu ik!

Assertiviteit voor beginners. Heb je je weer de kaas van het brood laten eten? Dit was de laatste keer! Na het volgen van deze training blijft iedereen van jouw boterham af!

Vitaliteit

Hoe zit het met jouw eet-, beweeg- en slaappatroon? In deze training neem je ze stuk voor stuk onder de loep en met kleine veranderingen maak je een groot verschil!

En nog veel andere...